Wie ik ben

Het leven kent vele gezichten. Momenten van vreugde en succes, en die van teleurstelling en verlies, die van ‘is dit alles?’ en ‘wat nu?’, die van ‘heb ik dat nodig?’ en ‘wil ik dat wel?’.

Dat is voor mij niet anders dan voor jou. Ook mij vraagt het leven voortdurend om antwoorden.

Mijn leven heeft me op veel verschillende plekken gebracht. Als internationaal trainer en consultant ben ik met veel verschillende culturen in aanraking gekomen door op bijna alle continenten gewerkt te hebben. 

De constante in mijn werk was en is mijn oriëntatie op persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben geboren en opgegroeid in Mönchengladbach, Duitsland, en 1976 voor mij studie naar Groningen verhuisd.

Sinds 1988 leef ik in Amsterdam en sinds 2001 leven we als gezin zo’n 3 a 4 maanden per jaar in Oaxaca, Mexico. Dit komt voort uit onze gezinssamenstelling. Ana, mijn echtgenote is van Mexicaanse oorsprong en heeft als professionele danseres in verschillende landen en met verschillende gezelschappen gedanst. Gezien onzer beider achtergrond (en de mondiale ontwikkelingen) hebben we ervoor gekozen om onze kinderen een meer mondiaal perspectief op het leven te geven.

Persoonlijk ervaar ik mijn werk en privéleven als heel verrijkend. Mijn 30+ jaar als internationaal management- en communicatieadviseur hebben me veel geleerd over mijn waarden, en mijn kijk op anderen en de wereld verbreed.

Het willen begrijpen wat ‘ons’ drijft blijft voor mij fascinerend. Als begeleider leer ik daardoor ook veel van degene die ik begeleid. Dat is altijd verrijkend. We leren aan en met elkaar. Door meer van mezelf te begrijpen kan ik me dan wederom beter in anderen verplaatsen, al blijf ik me ervan bewust dat onze ervaringen en motieven verschillen.

Als begeleider zoek ik eerder professionele betrokkenheid, dan professionele distantie.

Aangesloten bij volgende beroepsverenigingen, onderschrijf ik hun gedragscodes:

  • DGLE, Deutsche Gesellschaft für Logotherapie
  • NOBCO, Nederlandse Organisatie voor Beroepscoaches, en 
  • SIETAR, Society for Intercultural, Education, Training & Research

Henning Zorn